salvi
Totalwind Hero
http://sports.webshots.com/photo/1456651940067776905EXYpUK?vhost=sports
¿Quieres saber como entrenan y comen los campeones? Los hermanos Sanllehy no han improvisado su éxito en las competiciones. Aparte de talento y tesón, un programa científico y estudiado de entreno ha sido determinante en el éxito de estos windsurfistas catalanes.
PREPARACIÓ FÍSICA
L'entrenament va en funció de la temporada de l'any
Durant el període d'inactivitat competitiva es realitza un volum d'entrenament elevat on es busca, tant a nivell muscular com cardiovascular, construir una bona base física pels propers entrenaments físics mes especifics, de les futures competicions.
Es fa també un treball aeròbic bastant important per aconseguir uns nivells de consum màxim d'oxigen òptims i un treball muscular amb objectiu d'hipertrofiar les fibres musculars, tot això sense oblidar el treball de flexibilitat per tal de millorar l'amplitud articular i lligamentosa tan fonamental en les modalitats de Freestyle i Wave.
Durant la temporada de competició pren molta més importància l'entrenament muscular específic, que va en funció dels diferents gestos tècnics (maniobres) i del treball d'equilibri i propiocepciò.
Igualment es prepara a fons el concepte de potència per tal de fer front adequadament als esforços que les grans veles d'Slalom sotmeten als corredors.
En termes generals la rutina d'entrenaments se circumscriu a tres dies a la setmana en centres i amb coordinadors especialitzats.
Cal no oblidar, per la seva fonamental importància per evitar lesions, que abans i després dels entrenaments i competicions sempre fan exercicis d'escalfament.
Aquests exercicis d'escalfament es realitzen durant 15 minuts per tal d'incrementar la temperatura corporal i preparar les articulacions.
Els estiraments de després, durant 20 minuts per retornar la musculatura al seu estat inicial de repòs.
Durant les competicions entre heat i heat, i en les aturades de repòs quan es navega, també estan obligats a realitzar els corresponents exercicis d'escalfament.
NOTA: Part d'aquesta programació no sempre la poden dur a terme degut a l'obligació d'acomplir amb els seus compromisos universitaris i batxillerat.
DIETA
Pel que fa referència a la dieta s'ha procurat que sigui el més equilibrada possible destacant-se els següents aspectes:
Es procura realitzar cinc àpats durant el dia, que són:
1r.- Àpat al mati: Cereals amb llet i un plàtan. 8,00h
2n.- Àpat a mig matí: Truita amb tres clares i un rovell d'ou. 11,00h
3r.- Àpat a mig dia: 1r. plat: 300 gr. amanida variada, pasta, patata, arròs o llegums. 14,30h
Segon plat: 250gr. pollastre, gall dindi o vedella 2 dies setmana.
Tercer plat: fruita variada.
4t.- Àpat mitja tarda: Entrepà de pa integral+formatge baix en greix o tonyina. 18,00h
5è.- Àpat a la nit: 1r. plat: verdura, 150gr. patata o pasta, 200gr. peix blanc o pollastre. 21,30h
Segon plat: 2 iogurts.
En apartat d'ingestió de líquids, aquest serà d'un mínim de tres litres diaris, preferentment aigua.
Les hores de descans diàries (dormir) són un mínim de 8 h. seguides.
NOTA: Tot el descrit en aquest apartat és ideal, però ells no sempre ho acompleixen.
CONCLUSIÓ
Per finalitzar és de justícia dir que tot l'especificat en aquest escrit es fa sota control de professionals amb experiència i coneixements específics qualificats.
Per tant, cadascú que vulgui seguir algun dels camins descrits el que ha de fer es posar-se en mans d'un tècnic qualificat i amb contrastada solvència professional per tal que l'hi porti i l'indiqui el més adequat per a la seva constitució, edat, pes, alçada i demés elements personals que fan que a cada un se li dissenyi una programació especifica d'acord amb les seves necessitats.
Tota aquesta informació està obtinguda dels entrenadors personals de l'Èric i l'Aleix, que són la seva mare Anna Mª i el seu germà Sergi, preparador físic oficial de l'equip Olímpic d'Ski de la ONCE, tots dos amb titulació de INEF.
Esperem que els nostres comentaris animin a molts navegants a seguir una pauta d'entrenament, per tal de millorar considerablement el seu rendiment.
Lluís M. Sanllehy
¿Quieres saber como entrenan y comen los campeones? Los hermanos Sanllehy no han improvisado su éxito en las competiciones. Aparte de talento y tesón, un programa científico y estudiado de entreno ha sido determinante en el éxito de estos windsurfistas catalanes.

PREPARACIÓ FÍSICA
L'entrenament va en funció de la temporada de l'any
Durant el període d'inactivitat competitiva es realitza un volum d'entrenament elevat on es busca, tant a nivell muscular com cardiovascular, construir una bona base física pels propers entrenaments físics mes especifics, de les futures competicions.
Es fa també un treball aeròbic bastant important per aconseguir uns nivells de consum màxim d'oxigen òptims i un treball muscular amb objectiu d'hipertrofiar les fibres musculars, tot això sense oblidar el treball de flexibilitat per tal de millorar l'amplitud articular i lligamentosa tan fonamental en les modalitats de Freestyle i Wave.
Durant la temporada de competició pren molta més importància l'entrenament muscular específic, que va en funció dels diferents gestos tècnics (maniobres) i del treball d'equilibri i propiocepciò.
Igualment es prepara a fons el concepte de potència per tal de fer front adequadament als esforços que les grans veles d'Slalom sotmeten als corredors.
En termes generals la rutina d'entrenaments se circumscriu a tres dies a la setmana en centres i amb coordinadors especialitzats.
Cal no oblidar, per la seva fonamental importància per evitar lesions, que abans i després dels entrenaments i competicions sempre fan exercicis d'escalfament.
Aquests exercicis d'escalfament es realitzen durant 15 minuts per tal d'incrementar la temperatura corporal i preparar les articulacions.
Els estiraments de després, durant 20 minuts per retornar la musculatura al seu estat inicial de repòs.
Durant les competicions entre heat i heat, i en les aturades de repòs quan es navega, també estan obligats a realitzar els corresponents exercicis d'escalfament.
NOTA: Part d'aquesta programació no sempre la poden dur a terme degut a l'obligació d'acomplir amb els seus compromisos universitaris i batxillerat.
DIETA
Pel que fa referència a la dieta s'ha procurat que sigui el més equilibrada possible destacant-se els següents aspectes:
Es procura realitzar cinc àpats durant el dia, que són:
1r.- Àpat al mati: Cereals amb llet i un plàtan. 8,00h
2n.- Àpat a mig matí: Truita amb tres clares i un rovell d'ou. 11,00h
3r.- Àpat a mig dia: 1r. plat: 300 gr. amanida variada, pasta, patata, arròs o llegums. 14,30h
Segon plat: 250gr. pollastre, gall dindi o vedella 2 dies setmana.
Tercer plat: fruita variada.
4t.- Àpat mitja tarda: Entrepà de pa integral+formatge baix en greix o tonyina. 18,00h
5è.- Àpat a la nit: 1r. plat: verdura, 150gr. patata o pasta, 200gr. peix blanc o pollastre. 21,30h
Segon plat: 2 iogurts.
En apartat d'ingestió de líquids, aquest serà d'un mínim de tres litres diaris, preferentment aigua.
Les hores de descans diàries (dormir) són un mínim de 8 h. seguides.
NOTA: Tot el descrit en aquest apartat és ideal, però ells no sempre ho acompleixen.
CONCLUSIÓ
Per finalitzar és de justícia dir que tot l'especificat en aquest escrit es fa sota control de professionals amb experiència i coneixements específics qualificats.
Per tant, cadascú que vulgui seguir algun dels camins descrits el que ha de fer es posar-se en mans d'un tècnic qualificat i amb contrastada solvència professional per tal que l'hi porti i l'indiqui el més adequat per a la seva constitució, edat, pes, alçada i demés elements personals que fan que a cada un se li dissenyi una programació especifica d'acord amb les seves necessitats.
Tota aquesta informació està obtinguda dels entrenadors personals de l'Èric i l'Aleix, que són la seva mare Anna Mª i el seu germà Sergi, preparador físic oficial de l'equip Olímpic d'Ski de la ONCE, tots dos amb titulació de INEF.
Esperem que els nostres comentaris animin a molts navegants a seguir una pauta d'entrenament, per tal de millorar considerablement el seu rendiment.
Lluís M. Sanllehy