TOTALWIND

Foro de Windsurfing 

  • Info Fuerteventura

  • Temas relacionados con el windsurf y tertulia en general.
Temas relacionados con el windsurf y tertulia en general.
 #170690  por dre
 
Aquest estiu, a finals de juliol - principis d'agost, aniré una setmana a Fuerteventura. Ja tenim el vol, i una casa reservada.
La casa l'he agafat a Lajares, al Nord de la illa, prop de Corralejo y Cotillo.
Ara només em falta saber on he de navegar, i q m'he d'endur.

En principi pensava en només endur-me la 237x59 (aprox 88 L). Creieu que la petita (237x54 aprox 75L) la necessito ?? Veles quines ??

Pel q fa a spots.. On puc navegar que sigui accesible ?, què no hi hagi roques i que si hi ha onada sigui petita, per a iniciar-me ???
Normalment fa vent a totes les platges, o és molt local.

Qualsevol informació serà benvinguda !!
 #170778  por salvi
 
Et faré un informe al complet.

Guia pràctica de Fuerte aviat! [saludo]

Amb deu dies? tens temps de veure-ho tot i de repetir spot!
 #171233  por salvi
 
L'has ebcertada triant el nord. El nord de Fuerte té molt més encant que no pas al sud, ja tindràs oportunitat de comprovar-ho.

D'obligada visita és el parc natural de Corralejo (Nord-oest), amb les seves dunes, que sembla que estiguis al Sahara. En aquest parc, a peu de carretera, tens dos spots importants i sempre poc freqüentats: El Burro (freeride i onades accessibles per a tothom) i més amunt Flag Beach (Centre Fanatic-North, Raquel i Ben), on pots fer freeride.

La platja de Corralejo, en el mateix poble, dóna accés a un excel.lent spot de freeride també.

Al sud-oest tens la famosa i enorme platja de Sotavento, amb vent normalment molt fort i lleugerament terral, veles de 3.5-4.5, que és on més gent navega perquè hi ha la proximitat dels hotels i dels centres de lloguer.

Un spot magnífic és el Cotillo (al nord est)... a mitja hora de Corralejo. El poblet té molt d'encant i us podeu quedar a dinar molt bon peix. Si llogues material, vés a El Cotillo, al taller de sun7 , i pilla material del mateix shaper Pierre Bracar...

Direccions útils

Info turística general:

http://www.fuerteventuraturismo.com/

http://www.ifuerteventura.net/

http://www.sunnyfuerteventura.com/es/

Material i contactes:

http://www.sun-7.com/

http://www.flagbeach.com/

http://www.rene-egli.com/

Competi

PWA
http://www.pwaworldtour.com/index.php?id=51

Canarian Waveriders
http://www.secondreefevents.com/

Per norma general, al nord, quan fa vent a l'oest (Cotillo), no bufa a l'est (Corralejo-Flag Beach-El Burro).

Al Cotillo podràs navegar sempre que no estigui molt gran, perquè la trencat pot arribar a ser demolidora (no és broma).

A Flag Beach pots navegar molt bé sempre que bufi una mica... Una mica més avall tens El Burro... Pots ficar-te des d'una zona d'aigues calmades i acostar-te progressivament al reef per experimentar el windsurf d'onades de veritat i sense perill.

El Burro és el lloc que et pot oferir més sensacions i qualsevol s'hi pot ficar. L'entorn és Fuerte 100% i t'encantarà. Et sentiràs un altre home després d'haver navegat a El Burro, creu-me.

Però repeteixo, has d'estar al tanto de les condicions (tant si llogues a Flag Beach, amb el Ben o la Raquel, com si llogues a Pedro a El Cotillo, ells et mantindran al dia).

Al sud, a Sotavento, sempre bufa més, però pot ser que bufi massa; tb pot ser que no bufi al nord i que només es pugui navegar al sud... O sigui que un ha d'estar disposat a moure's. Però ja es tracta d'això! Així coneixeu l'illa en pocs dies!

També pots llogar a Sotavento, JP, però no sé si et deixaran dur el material amunt i avall; en canvi, tant Flag Beach com Bracar SÍ que et deixen endur-te el material.

salvi
 #171234  por salvi
 
FUERTEVENTURA

Sotavento: (todos los n¡veles) El spot mítico de velocidad, en el sur de la isla, en la península de jandía. Enorme playa de arena blanca sin una sóla piedra en todos sus kilómetros. Viento Fuerte garantizado durante los meses de verano. Normalmente navegaremos sobre un perfecto plano de agua que hará las delicias de los "speeders". Si no te metes en olas pero quieres practicar trasluchadas, duck jibes o body drag desde primera hora de la mañana hasta la noche, Sotavento es el sitio oportuno.

Los principiantes podrán practicar en la laguna que se forma en la playa con marea alta. El viento es terral, y por tanto peligroso para todos en caso de rotura. La norma de seguridad es no pasar nunca la zona de Fondo de arena (se nota rápidamente si entramos en fondo de roca por que el agua pasa de color turquesa a azul marino). En Sotavento se encuentra el centro de wind suf más completo del mundo regido por el suizo René Egli que dispone de zodiac de rescate.

Pese a lo fama de spot de velocidad, no es raro encontrar en Sotavento una ola de medio metro rompiendo perfecta para surfear de cara a la ola.

Corralejo: La bahía del pueblo ofrece condiciones para slalom sin peligro. Se navega entre la playa y el puerto.

Flat Beach: Entre Corralejo y los hoteles. Generalmente el viento es para vela grande y el agua plana. Bueno para aprender. A veces hay olas limpias con poca fuerza ideales para iniciarse en surf de cara a la ola.

Glass Beach (expertos):También conocido como "El Burro". Pese a su fama, la realidad es que El Burro funciona sólo de vez en cuando, eso sí, cuando está bien, es la mejor ola surfeable que se puede encontrar si no pensamos en Hawaii. Ola de izquierda cruzada por viento para vela entre 4,5 y 5,5 metros. Los saltos (a babor) son difíciles por el poco espacio disponible para coger velocidad. Salida por las rocas en caso de caída en la rompiente. Problema: super saturación y localismo en el pico cuando las condiciones son buenas.

Cotillo: (Expertos) Al noroeste de la isla se encuentran las olas más destructivas del archipiélago. Un "shore Break" a veces gigantesco cruzada por viento de la derecha. Condiciones radicales para saltar y posiblidades de surf o condición de tener un nivel más que confirmado. A evitar: los palos de carbono y las velas de monofilm.

Imagen

Punta Blanca: (Sólo super expertos) Situada entre Corrale¡o y Cotillo, lo más fácil para llegar es ir hasta El Cotillo, meterse hacia el Faro y desde allí, seguir por un camino de tierra hacia el norte. Fondo de roca, difíciles entradas y salidas, sobre rocas cortantes. Corriente y rotura de material. Spot peligroso. Viento de derecha para vela entre 4,5 y 5,0 metros. Surf back side (a contramano) sobre agua poco profunda. Excelentes saltos.

font: fuerza7
 #171239  por salvi
 
dre escribió:Aquest estiu, a finals de juliol - principis d'agost, aniré una setmana a Fuerteventura. Ja tenim el vol, i una casa reservada.
La casa l'he agafat a Lajares, al Nord de la illa, prop de Corralejo y Cotillo.
Ara només em falta saber on he de navegar, i q m'he d'endur.

En principi pensava en només endur-me la 237x59 (aprox 88 L). Creieu que la petita (237x54 aprox 75L) la necessito ?? Veles quines ??

Pel q fa a spots.. On puc navegar que sigui accesible ?, què no hi hagi roques i que si hi ha onada sigui petita, per a iniciar-me ???
Normalment fa vent a totes les platges, o és molt local.

Qualsevol informació serà benvinguda !!
A l'estiu, planxa de 90 litres i vela de 5.2 la major part dels dies. Però pregunta al fòrum general a veure què diuen els locals i molta gent que hi ha anat.

Jo hi vaig estar el 2006 i el 2007 pel juliol, vent cada cada dia. Aquest any no podrà ser i creu-me que ho enyoraré!

Desitjo que us ho passeu fenomenal!!! Ah, i que pensis una mica en nosaltres i que facis moltes fotos!!!
:grin:
 #179942  por SíLviA
 
Jo el nord el vaig veure més aviat poc, vaig coincidir amb un forero dde Totalwind, el Trivio, i vam fer una ruta per Fuerte. Nosaltres vam estar pel sud, prop del René Egli, i si tens temps dedica't un dia a baixar al sud de la illa, a la zona de Costa Calma. És molt bonic, unes platges increíbles i la platja de Sotavento és una passada. Al René Egli hi ha molt bon material per llogar i hi ha lloc pel que vulguis. A més es fa una llacuna guapíssima molt bona pels que comencen (lúnic dolent que si puja la llacuna... baixa el vent [sorprendido]). unes condicions increíbles, t'ho aconsello!!

Una abraçada!!