Dissabte 13 garbi...

ji ji ji, has navegat el finde eric?

A palamos avui gran dia de garbí també!

demá fred i tramontana....
 
Doncs jo al final vaig tenir una bona sessió de windsurf a Cabrera de Mar. Fins les 14h no em podia plantar a la platja, perquè pel matí treballava. Vaig estar dubtant de si dirigir-me cap a Malgrat o cap a Cabrera, però com que veia que a Mataró hi havia uns 13 o 14 nusos, suposava que a Malgrat estaria molt més fort, i després de 3 mesos senses navegar tampoc tenia ganes de patir.
Quan vaig arribar a Cabrera hi havia entre 13 i 16 nusos, però quan entrava a l'aigua, cap a les 15h, havia baixat de cop el vent i tothom sortia. Vaig pensar: vaya merda! Altre cop, tot el tinglado per res! Però va ser tirar cap endins i començar a planejar. Vaig estar navegant una hora i mitja seguida, sense parar a la sorra ni un sol moment, planejant casi tota l'estona. Anava amb 135 litres de tabla i una vela 5'6 molt poc tensada. Em vaig dedicar a fer bordos llargs i a practicar trasluchades cada cop que girava. Vaig passar de fer el waterstart per pujar a la tabla, perquè amb poc vent em costa molt i em surt més a compte drissar. I res.., al final es va anar animant més gent, i vaig plegar casi a les 5.
En resum: molt contenta de la sessió i molt contenta també d'haver estrenat el meu nou màstil RDM Amex 100% carbono. Abans, amb la vela 5,6 anava amb un màstil SDM de 20 o 30% carbono (ara no en recordo el % exacte). Suposo que devia ser pel canvi de màstil que amb tant de temps com feia que no navegava em vaig cansar molt menys i avui casi no tinc agulletes.
A veure si abans que vingui el fred intens puc tornar a navegar... Sembla que el finde que ve tornem a tenir garbí? ??????
 
Felicitats gemma!

Molt amb compte am aixó de anar a buscar el vent a dins, sempre acompanyats i que els colegues ens controlin. Si la entrada esta desventada sol ser perque el vent es lateral o una mica de terra , com aquests garbins aponentats.

No passa res pero si es trenca alguna cosa en comptes de portarnos a terra en arroseguen paralels a la platja.

Jo potser a vegades soc massa "cagat" pero sempre es bo prevenir abans de curar.

Aqui deixo una web interessant a tenir en compte.

http://www.windandfly.com/tecnica/070330133830
 
Totalment d'acord amb dany (ell sap del que parlo).
M'agradaria fer extensiu a tots el foreros que mai, ningú està exempt d'un accident, es mes probable que la cosa acabi bé si et troben a faltar
que si et quedes sol.
Tot aquest rotllo per que?
Doncs suposo que en dani em té en ment quan diu això per les que vaig passar el dissabte a malgrat ..........
Us explico breument (val la pena que us poseu a la meva pell uns minuts ....)
Érem 4 dissabte a malgrat, després del bocata (3 de la tarda aprox.), semblava que tornava a entrar i tots corrent, ven saltar cap a l'aigua .........
jo que havia arribat tard, vaig enganxar un llarg espectacular, i vaig perdre de vista a la resta de la gent, fins aquí res preocupant ......
de cop, en canviar de sentit sento un crec metàl·lic a la vela i la vela em fa un estrany que fa que es separi de la taula (em temia el pitjor).
Efectivament, vaig partir la bala del peu de màstil .................... [aiba]
Em vaig quedar com 5 minuts a l'aigua pensant que havia de fer (mai, mai, mai, em de perdre la calma, això ho tenia clar).
El primer que se'm va acudir, es pensar que algú passaria a proc i em veuria, però no, quan estas al aigua les onades, et fan invisible vaig seure a la taula
i vaig començar a fer senyals per tal de cridar l'atenció d'algú, però després de 20 minuts, em vaig adonar que havia de fer alguna cosa mes.
Tenia clar que no havia d'abandonar el material, i per sort, havia montat la drissa a la botavara, pel que vaig lligar la vela a la taula pel footstrap de darrera
i vaig intentar arrossegar tot cap a terra.
Resumint per no ser pesat, la primer mitja hora em donava la sensació de no avançar, les onades se m'enduien cada cop mes lluny del punt de partida, però vaig decidir nedar amb una mà i els peus per intentar arribar a terra.
El resultat va ser que a les 2 hores vaig arribar a terra per derivant com 1,5 kilòmetres (almenys m'ho sembla a mi).
Vaig passar les 2,5 hores mes llargues de la meva vida, però al final, estic aquí esperant sortir a navegar el mes aviat possible ..............
Feu-ne reflexió, els bordos han de ser curtets, s'ha de fer colla per navegar i reviseu el material regularment ..............
 
Ja ho pensava, jo, ja, que estava fent bordos massa llargs, a les 4 de la tarda. Ara que es fa fosc tan aviat... I anant sola, sense conèixer ningú d'allà... Sí que sempre vaig més de cenyida, situant-me a la zona de seguretat (mai al llargo), però clar... Si m'hagués passat res hauria pogut arribar al port de Mataró. Jo a Malgrat, que no m'ho conec tant, faig bordos més curtets. Però Cabrera em dóna més confiança. I com que cada vegada que traslucho em cau la vela, em fa mandra girar i faig bordos llargs. Però tenint en compte la mala experiència de l'Àngel, procuraré fer bordos curts, d'ara en endavant. Així practicaré més els girs.
 
Buf! I tant que ens posem a la teva pell!

No sé què és millor:

-abandonar l'aparell i tornar a sobre de la taula?
-arrossegar-ho tot nedant?

Ara bé, un mòbil (en una funda aquapac) també pot facilitar molt les coses.
 
Amolines, no podies fer cap "apaño" per lligar la base del mástil a la placa o el carril? Així haguesisi pogut tornar ni que fos navegant precariament fins a un punt no tan allunyat i sense tant esforç. No ho he provat mai, però imagino que es pot passar un cap per sota de la placa que corre pel carril. SEMPRE convé portar un cap extra per si de cas.

Sobre fer bordos llargs, ja ho vaig comentar: quan més fotut ho tens (massa vent, massa poc, condicions difícils, per no caure quan no saps girar...), més mandra et fa girar y fas bordos més llargs. Això et porta a arriscar quan més t'ho pots permetre. Fer bordos curts, a més de ser més segur, permet practicar més les maniobres!!!
 
En el cas de l'angel (jo us vaig veure i de veritat que estaveu mooolt lluny) una bala trencada, com explica la web que t'he passat:

http://www.windandfly.com/tecnica/?cat1=seguridad

Fas un nus a la vela amb el cabo que sobra del peu de mastil i lligues tot al peu que queda a la taula.(jo si he tornat així amb tramontana)

SI es trenca el cargol del peu de mastil i no hi ha peu, pots fer un cacho nus i posarlo dins del carril. Clar que aixo es fàcil dir desde el sofa de casa [fcp]

Si un colega et veu et porta un peu de mastil , clar..

El mes interessant es no predre els nervis..
 
Dissabte passat com que no feia gaire vent molt pocs del Bunker van sortir a l'aigua i l'Alex, despres d'una setrmana completa, ja estava prou satisfet i no va navegar. Pero em vaig fixar que anava controlant les veles dels que eren a l'aigua i quan no veia la vela procurava assabentar-se si havien tornat o si eren a la platja.

En resum, trobo que es una practica molt sana el anar controlant de reull on estan els que naveguen mentres estas a terra. [smilie=clap.gif]
 
Unaltre bona raó per a fer-se de un club. Jo dissabte a Montgat, al cap de 1h a l'aigua, me'n vaig adonar que estava sol, i el patiment no em compensava. Al cap de 30min vaig sortir. Amb poc nivell i sol ... passo de jugar-me-la.
Angel, me n'alegro que dins de tot el calvari te'n sortissis tan be.
 
tenim la mala costum de navegar sense mobil com bé diu el Salvi, jo l'altre dia em vaig comprar l'aquapac i saber el telefon de salvament maritim o gravar-lo al mobil 900202202 o 900 SOS SOS. Sempre que navego fora de la base nautica el porto enganxat del coll dintre del traje i també porta un cabo enrollat al ganxo del arnes, bastant llarg.
 
Aquest és el mòbi que porto jo sempre que surto, un Samsung B2100.

http://www.samsung.com/es/consumer/mobile-phone/mobile-phones/bar/GT-B2100DGAINU/index.idx?pagetype=prd_detail

És un mòbil senzill però resistent a l'aigua, i molt resistent als cops.

El porto dins d'un Aquapaq, perquè tampoc convé mullar-lo continuament (i menys en aigua salada) però em dóna la seguretat és que si m'arribés a entrar aigua a l'Aquapaq (cosa que no m'ha passat mai encara) doncs el mòbil resistiria sense cap problema.

I com a primers números a l'agenda del mòbil (posant-hi AA al davant) hi tinc el telèfon fix i el mòbil del meu club, el del port més proper, el de salvament marítim i , a l'estiu, el de l'empresa que es cuida del servei de socorrisme a la platja.

A més, surto des d'un club, on t'apuntes en una llista posant l'hora en què surts, l'hora prevista d'arribada, i els hi comento per quina zona navegaré, i sé que m'estaran vigilant, amb la zodiac a punt.

Si hi ha mitjans per sortir amb més seguretat, val la pena aprofitar-los...
 
Hola a todos, hace algo más de un año se me petó un mástl en castelldefels a tomar por culo un día que iba enchufado con la slalom, gracias a dios, me recogión un barco pero estaba ya al lado del aeropuerto y más de 1 hora en el agua.

Lo que se recomienda es nunca, quitar la vela ya que la corriente sólo con la tabla es mucho más fácil que se te lleve y además desde un avión con la vela en el agua es más fácil verte, yo estoy pensando de llevar dos pies de mástiles, porque estas cosas no avisan antes de romper
 
Que tal gent, encara que no surto us vaig llegint de tant en tant. Me n'alegro de que quedes en un "susto" i poc més.
Jo tb he estat tirat a l'aigua amb la corrent emportant-me cap a dins casi una hora, i per sort jo estava tranquil perque amb quí navegava va avisar a salvament. A la base nautica no van voler treure la zodiac pq no era del club.

Gas!
 
Caasun dena!! dema vaig a comprar una pistola-bengala, com la que duia a la barca de pesca...

Jo cada cop m'allunyo menys, i si ho faig es prque fem carreres amb els companys en paralel. Es a dir que si et passa algo s'entera automaticament.

Cabu de sobra al arnes , mobil acuapac, i revisar una mica tot es basic.
 
Volver
Arriba