Actualizacion Livewind (app viento)

Hola Victor,
No pares eh…!!! Molt bé…!!!

Lo del mapa de vent al PC ho trobo molt bé, es una manera de veure a quina zona esta predominant el vent, però per afinar més, jo preferia la forma anterior de veure la informació de les estacions, es a dir, un llistat que tu tries, i veus una sota l’altre el vent que esta fen a cada una..
De fet ara no entenc mol bé con s’ha de fer per veure el vent a cada una, has de clicar a cada una per veure quin vent fa, i si cliques al seu nom, se’t obre un altre pagina amb la web de aquella estació, però no veus les gràfiques del dia o la setmana, com es veia abans..? O es que algo estic fent malament…

En resum, a mi ja m’agradava con estava abans, seleccionar les estacions de una llista, i poder veure el vent actual a totes a la vegada, baixant per la llista, sense haver de clicar a cada una, i si m’interessa, entrar a una per veure ella gràfics del dia o la setmana.
Només hi afegiria el mapa de vent, la animació també esta molt be...! I lo demés com estava, o be deixar el mapa de les estacions, això si, poder veure el vent que fa a cada una però de totes a la vagada, no sé si m’ explico gaire…
 
ericP dijo:
Com et pot semblar ridícula una cosa que no saps com funciona ni els motius.

Sí que se com funciona. Desconeixia que ho fessin en cas de que els clics fossin d'usuaris reals.

Els motius són clars. No volen que es produeixi frau, com per exemple algun programa o servidor que es dediqui a obrir repetidament els links de la publicitat des d'una mateixa IP per generar beneficis o variant les IP mitjançant algun proxy.

Em sembla bastant incomprensible que et tanquin el servei si els clicks són d'usuaris reals (encara que cliquin pel motiu que sigui), ja que l'objectiu de la publicitat es que arribi als usuaris i ho está fent.

Que et treguin el servei perque has generat 200.000 visites a un video del youtube és normal, però perque els teus amics donin clicks als anuncis no ho és.
 
Ara tinc dos mapes. Un d'estacions, que surten totes les estacions (I de fet, el propòsit principal es ensenyar quines estacions hi ha i quines funcionen) i un altre que surt el vent en colors.

El mapa d'estacions es nou. Veig molt bé lo que has dit de que si trec la llista i poso aquest mapa, serà molt incòmode per seleccionarles / deseleccionarles. Ara tinc bastant clar que la llista no la treuré. Però el mapa també crec que pot ser útil si per exemple no coneixes una zona i vols saber les estacions que tens al voltant. Veuré com fer-ho per no deixar-ho massa complexe.
Tema que també ensenyi el vent sense haver-hi de clicar. Tinc bastantes coses al cap, però ho he de provar. De moment hi ha aquest icone "Cutre salsichero".

En quant al mapa del vent, amb els colorets. A mi lo que no m'acaba d'agradar es que si s'interpreta malament dona informació falsa. I amb tant coloret instintivament s'interpreta malament. Per exemple, si hi ha dos estacions que estan separades per 100Km, i al mig no n'hi ha cap que funcioni, el vent que indica al mig de les dues es completament inventat (bé, es una mitjana de les dues... però tots sabem que el vent no funciona així).
Ja vaig probar de posar les zones on no se sap el vent de color blanc (bé, quan més lluny de qualsevol estació, més blanc), però quedava molt cutre. Vaig optar per deixar-ho amb la forma bonica (la actual), que si se sap, es pot interpretar bé.
Un altre fallo que sovint té és quan una estació es torna boja i dona valors de 30-50kts em destrossa el mapa (p.e. port de la selva). Potser faré algo... del plan que si en una estació hi fa molt més vent que les del voltant, la ignori (però pot ser perillós perque... i si es certa la dada?).
I ahir em vaig donar compte que posava l'escala de colors antiga. La vaig cambiar perque 0kts era violeta, que es un color que no sembla massa "calma", i el vaig canviar a blau. També vaig fer que l'escala fos exponencial, que segueix una mica més l'escala Beaufort (practicament es el mateix 28 que 32kts. Pero si que hi ha diferencia entre 4 i 8 nusos).

Aquest mapa del vent (amb colorets) ja està dins de la versió per Android (Menu... Mapes). L'animació em costarà molt posarla, perque ara mateix pesa massa per un mòbil (son ~11MB). He de veure com comprimir-ho perque ocupi menys.

Com sempre, moltes gracies a tots pel suport! Quant més millor.
 
Ah, he vist el canvi al mapa de estacions, ara amb fletxes de colors, molt millor que abans...! Però personalment, segueixo trobant a faltar la llista de estacions amb el vent en números, i sobre tot els gràfics del dia o dels últims 3 dies, que han desaparegut, o no els se trobar….
 
Yo tengo in problema un poco curioso tengo instalada la nueva y la vieja, y no hay forma de desinstalar la vieja; si lo hago a traves del Play me desinstala la nueva y luego solo me propone volver a instalarla Imagino que ya no reconoce la vieja. Alguna solucion?
 
Després d'una mica de feina, ja tinc la versió per PC "començada". Encara falta molt per acabarla (hi han errors per aquí i per allà), però bé, és una primera versió.

Com s'hi va? al mapa d'estacions donant-li a l'estació que es vulgui veure.

També he posat estadístiques, per fi. M'és molt més fàcil posarles al PC, aixi que per anar provant si son relevants o no de moment estàn en aquesta versió. A més que em temo que en els mòbils es faria servir molt poc... les estadístiques crec que es miren com a molt una vegada al mes.

Les estadístiques les separo per mesos o per anys (encara no està fet per anys...)
En el cas del mes et diu quin ha estat el vent mig i la ratxa màxima, en quin dia i quina hora.
També diu el vent mig que ha fet. Aquest vent també conta les calmes (0 nusos). Crec que aquestes son les estadístiques bàsiques, però ara passem als gràfics.

Freqüència de direcció: Diu quin són els vents que més freqüent ha bufat en aquest mes. Per a cada direcció surt quantes vegades ha bufat d'allà.
Intensitat de direcció: Diu quin són els vents que més fort han bufat en mitjana en aquest mes. Es a dir, lo que surt en aquest gràfic es "Quan ha bufat N, de mitjana ha bufat tant. Quan ha bufat NW, de mitjana ha bufat qual. etc"
Per aquests dos gràfics he descartat les calmes (que és bàsicament quan la veleta es queda parada cap a una direcció quan en realitat no bufa d'enlloc)

I per últim, freqüència d'intensitat, que diu quant ha bufat cada vent. És a dir, que 5 nusos ha bufat 40 vegades, 8 nusos 30 vegades, 10 nusos 20 vegades, etc. També he tret quan el vent es 0, perquè sinó m'aixafava tot el gràfic (hi ha molta calma en algunes estacions...)

De tots aquests gràfics també es pot restringir les hores perque nomes compti el matí. He triat de 8-20h perque siguin 12 hores... però potser tindria més sentit fer-ho de 8 a 18-19 (més aviat o més tard la gent ja no navega (excepte algún boig, jaja)).


Per les estadístiques d'any, tinc pensat fer el mateix, però afegint-li també un grafic que es vegi el vent mig i la ratxa màxima per a cada mes.

Alguna altra proposta?
 
olivarra1 dijo:
Alguna altra proposta?
Tens algun altre Tema parlant del teu projecte en aquest foro?
Crec que és prou interessant com per que es dongui a conèixer més enllà del racó Català.
 
Vaig posar-ho aquí perquè en aquell moment buscava principalment estacions de Catalunya, però preveia que també ho volgués fer per la resta d'Espanya (d'aqui que la web i tot estigui traduit al castellà).

Crec que si, que ara es prou madur com per ensenyar-ho a la resta, que també ha acabat afegint algunes estacions fora (fins i tot a Vitoria, jaja). Per aquí Catalunya fa temps que no trobo estacions noves, i estic segur que en Espanya en podré trobar.

Creus que a "El tiempo actual y previsiones" es el seu lloc? O a "La Tertulia", d'una forma més general?
 
Jo ho posaria a la Tertúlia.
Tiempo y previs jo no hi he entrat mai. No se els altres
 
Y de torredembarra? se sabe algo? funcionaba pero ahora hace tiempo que esta ko

Enviado desde mi GT-I9000 usando Tapatalk
 
Porto un experiment!

M'he estat mirant el mapa del vent de colors (aquest)
Com ja sabeu, crec que es molt util perque et deixa veure de manera rapida en quina zona bufa, però no estic al 100% convençut perque si s'interpreta malament dona dades erronies (Què està bufant a st carles de la ràpita?) Obviament no el mateix que cambrils o hospitalet/vandellós.

Per això he volgut fer un "experiment" i posar-hi de fons la predicció de vent GFS 0.5 (~50Km) més recent. Es el mateix model que fa servir Windguru. [deu ni do la feina que m'ha portat per treure les dades directament dels qui calculen la prediccio GFS! pels xafarders teniu el [url=http://nomads.ncep.noaa.gov/]link]

Crec que el resultat dona més informació que el mapa anterior, però tenim el mateix problema i un de més:
-> Si s'interpreta malament, s'obtenen conclusions erronies
-> Es veu lleig.

Per exemple. Les dades de fa més o menys 30 min. Per la zona sud no està bufant res, mentre que per la zona nord estàn bufant 10-20knts, però la predicció diu que a la zona sud bufen 5-10knts (comprovat amb el windfinder/windguru). Perque vegeu que no es problema de que la prediccio té massa poca resolució, us poso a sota la predicció sola (el fondo, sense la imatge de catalunya):


La zona nord és més fàcil de interpretar que la zona sud. La zona sud cal veure-ho com "La predicció diu que hauria de fer vent però en realitat no en fa". Però lo més intuitiu es "a la costa no fa vent, pero 10 milles endins si! I al delta també està bufant" cosa que és completament erronia.

Jo personalment prefereixo deixar-ho com està. Alguna cosa em diu que aquest "nou" mapa liarà molt més que no pas l'anterior.
 
Ostres, no pares eh..!!!
Molt bona idea, però també em sembla que tot junt es massa complicat, potser podries posar un altre mapa, en una finestra independent, només per les prediccions, no sé…
Si et serveix de ajuda/idees, aquesta aplicació treu les dades del mateix lloc que tu, es molt intuïtiva i fàcil:
http://www.zygrib.org/
En quant a la web actual, encara que el mapa de les estacions està molt be, personalment m’agradava mes veure la llista am el vent tot de cop, i al fer clic a cada estació, que s’ obri una pagina nova amb les dades, ratxes, i gràfics del dia, tres dies, etc, es dir, tal com esta ara la aplicació per android.
La incorporació que has fet de les estadístiques de cada estació a la web esta be, però trobo mes complerta la del android…
Només son opinions personals, es clar, et felicito altre cop per la empenta que hi estàs posant…!!
 
johnysurf dijo:
Ostres, no pares eh..!!!
Molt bona idea, però també em sembla que tot junt es massa complicat, potser podries posar un altre mapa, en una finestra independent, només per les prediccions, no sé…
Si et serveix de ajuda/idees, aquesta aplicació treu les dades del mateix lloc que tu, es molt intuïtiva i fàcil:
http://www.zygrib.org/
En quant a la web actual, encara que el mapa de les estacions està molt be, personalment m’agradava mes veure la llista am el vent tot de cop, i al fer clic a cada estació, que s’ obri una pagina nova amb les dades, ratxes, i gràfics del dia, tres dies, etc, es dir, tal com esta ara la aplicació per android.
La incorporació que has fet de les estadístiques de cada estació a la web esta be, però trobo mes complerta la del android…
Només son opinions personals, es clar, et felicito altre cop per la empenta que hi estàs posant…!!

I tu no pares d'ajudarme jajaja
Trobo molt bona l'idea de deixar-ho separat, i zygrib es veu molt bé. A veure com m'ho monto (ara tinc 3 apps jaja (android, movil i ordinador). També ho intentaré per la resta d'Espanya (així dono una mica més d'empenta, que em sembla que va fluix per allà...)
En quant al mapa. En teoria pels mòbils (tant android com iphone) ja hi és la llista que dius. L'unic lloc on no hi és es en la versió per a ordinador.

Crec que per l'ordinador és millor deixar-ho només en mapa. En el mapa si es fa clic sobre una estació apareix un link a la pàgina on surten les estadístiques i les dades del dia. Confirmo que realment està menys madura que les de mòbil, però ja ho aniré actualitzant.

Temporalment l'unica solucio que tinc es entrar a la web per mòbils des del ordinador, que es pot fer sense problema. http://m.livewind.es/

I no us sapiga mai greu donar la vostra opinió, que recordo que és lo que més ajuda!

Moltes gracies!
 
Si, jo ja hi entrava a la versió mòbil des de el pc, de un link que tenia guardat, però des de aquest entro però no m’hi deixa seleccionar els spots…
 
Jo també ho faría per serparat. Si pots fer que hi hagi un mapa-previsió per aquella hora (extret de windguru) i un mapa-real, i que es pugui passar de l'un a l'altre de forma ràpida per comparar "el que està previst" amb "el que bufa realment" amb pocs "clicks" seria la bomba. Ultimament estic comparant molt el buscaviento amb Livewind i la veritat cada cop m'agrada més. Jo només faig servir la aplicació per Andorid i només miro el mapa. Com que ja se els "patrons" de vent ("más sabe el diablo por viejo que por diablo") de una ullada veig si està entrant a on ha de entrar i no cal anar estriant les estacions que funcionen i les que no. Per eixemple:

- tramontana: només Port o arriba a Pals.
- Mestral: només delta o arriba a Cambrils, Comarruga, etc...
- Garbí d'hivern: Palamós bufa molt més que a Malgrat?
- Garbí d'estiu: es veu clarament si entra a tota la costa, només a Badalona, només a Malgrat, etc

Seguiré mirant, però cada cop el veig més pràctic.

Anims, la aplicació pot ser molt útil i com exercici de programació segur que també ho és!!
 
silent dijo:
Jo també ho faría per serparat. Si pots fer que hi hagi un mapa-previsió per aquella hora (extret de windguru) i un mapa-real, i que es pugui passar de l'un a l'altre de forma ràpida per comparar "el que està previst" amb "el que bufa realment" amb pocs "clicks" seria la bomba. Ultimament estic comparant molt el buscaviento amb Livewind i la veritat cada cop m'agrada més. Jo només faig servir la aplicació per Andorid i només miro el mapa. Com que ja se els "patrons" de vent ("más sabe el diablo por viejo que por diablo") de una ullada veig si està entrant a on ha de entrar i no cal anar estriant les estacions que funcionen i les que no. Per eixemple:

- tramontana: només Port o arriba a Pals.
- Mestral: només delta o arriba a Cambrils, Comarruga, etc...
- Garbí d'hivern: Palamós bufa molt més que a Malgrat?
- Garbí d'estiu: es veu clarament si entra a tota la costa, només a Badalona, només a Malgrat, etc

Seguiré mirant, però cada cop el veig més pràctic.

Anims, la aplicació pot ser molt útil i com exercici de programació segur que també ho és!!

Ara estic preparant una nova versió per l'app Android. Ja fa bastant temps que la tinc organitzada d'una manera que després d'anar afegint coses m'ha tornat a quedar poc intuitiva.
Per exemple, em trobava gent que al instalar l'aplicació no trobava la manera d'afegir estacions. Intentaré en aquesta nova versió que quedi més clar.
De pas ja estic fent també els mapes de predicció, i m'agrada lo que has dit de passar d'un a l'altre ràpidament (llavors visualment es pot comparar molt bé).
També estic cambiant el look-and-feel. He tret el color taronja, que em dona l'impressió que no quedava massa professional i he deixat un tema que el color predominant es el gris-blavós. També he cambiat el logo de l'app.
Us demano que sigueu una mica pacients, que queda encara moltíssima feina. No sé quan treuré aquesta actualització.

També em fa algo de mal, però faré que el mapa no sigui de Catalunya només. Vull també obrirme a la resta d'Espanya, pero tindre un mapa per cada comunitat autònoma m'agafarà masses recursos del meu servidor i me'ls vull reservar. Ara mateix tinc pensat fer-ne 3: Costa est (Catalunya - Valencia i Balears, tindria dades reals i prediccions), Costa sud (Murcia i Andalucia, de moment només tindria prediccions) i costa nord (Galicia, Asturias, Cantabria i Païs Basc, de moment només tindria prediccions).
Em fa mal perque estacions que estiguin molt aprop ara es veuràn encara més aprop. Però en realitat el mapa aquest es per veure la zona per on bufa (si es vol el vent exacte es pot mirar a la llista).

També serà una excusa per publicar l'actualització al foro de la tertulia :p (perque si és només Catalunya els altres sudaràn).

Com ho veieu?
 
El meu consell és que per ampliar mapes no et quedin estaciones massa juntes. A vegades hi ha diferencies significatives en llocs propers per uns pocs km. Imagino que és complicat i/o requereix molts recursos pero si es pogues fer zooms al mapa sería la solució.
 
Volver
Arriba