bic techno II salvi pardàs

dafranf

Usuario activo
Mensajes
72
Puntos
0
Muy buenas!

Tengo una Bic Techno II, exactamente igual a la que puntua el señor Salvi en el siguiente link:
http://usuarios.multimania.es/pardas2/testtechno2.htm

Estoy muy ilusionado este año, ya que me lo pillé en octubre, junto con otra tabla más grande, y ya empiezo a disfrutar de verdad.
No planeo, y creo que para donde estoy navegando, por peso y alltura , voy corto de vela

Coma-ruga altura 1:80, peso 88 kg
mi vela más grande es de 5.8.
Los cracks de la zona ( Alex, rafa..) creen que para el termico que sopla alli me faltará vela
El tema es que me cuesta la vida hacer la virada con esta tabla, no sé si llevo poca velocidad, pero a la que paso el peso pro delante del mastil, cagada

No sé Salvi, si la tabla es dificil para un principiante. por cierto, que gustazo es lograr mis primeros Beachstart fuera de Sant Pere
Saludos a todos, y en particular a el grupito de novatos que nos hemos juntado en Coma.
 
hola dafranf dius que et costa la virada, però és normal, la virada amb taula petita és de les maniobres més difícils que hi ha, almenys per mi, molt més difícil que la trabujada. la virada ha de ser ràpida i precisa, segurament acostumant a la taula d'iniciació anaves fent passets petits per davant el màstil... com hem fet tots, però amb taules més petites, has de limitar els passos, de fet amb un sol moviment hauries de ser capaç de canviar de cantó, però evidentment vol molta pràctica.

respecte al tema de la vela, doncs depen del que volguis fer. Per apendre moviments nous... és preferible anar just de vela, si no fitxat amb els freestylers, sempre van amb veles petites, que son més maniobrables, ells busquen la mida més petitat possible que els permeti sortir al planeig a base de pumping per fer la maniobra, mentres que si el que vols és velocitat doncs agafa tanta vela com siguis capaç d'aguantar, amb el que seràs dels més ràpids, però pensa que després la evolució serà més lenta.

ànims, que vagi molt bé i fecilitats per la taula. [punk.gif]
 
Gràcies per la resposta

De totes maneres, el volum es de 148l. no crec que sigui petita la taula, tot i que per la valoració que va fer en el seu dia el salvi, no esta malament per apendre.

També tinc una bic veloce, una mica més gran i antiga, pero m'ha agradat agafar aquesta.

Gràcies

Vaig aprenent també dels vostres consells.
 
dafranf, jo estic igual que tu, em costa molt la virada i això que la meva taula és la Bic Techno II de 160 L. Com diu Jordi-navata, em resulta més fàcil la trabujada (sense planejar, vull dir, jo tampoc planejo encara)

Amb una taula d'escola (una Starboard START de més de 200 L i amb orsa) virava sense problemes, però amb la Techno no ho puc fer com ho feia, a la que em poso a la proa la taula és terriblement inestable, i molt fàcilment vaig a l'aigua.

Si la mar és molt plana puc arribar a fer la virada a base d'aguantar la vela amb la drissa i anar girant poc a poc fins que pots drissar per l'altra banda, però a la que l'aigua es mou massa, ni això.

Em sembla que amb aquestes taules directament hem d'anar a aprendre la virada ràpida.

La teoria és (m'he documentat molt, això sí): arribar amb una certa arrencada, avançar la mà del davant fins l'extrem de la botavara, cosa que ja fa que la vela vagi enrere i la taula es posi de cara al vent. Mentre fas això situes el peu del davant just per davant del peu de màstil, però amb els dits del peu apuntant cap a la popa. I amb la mà del darrera, caçar bé la vela, posant-la fins i tot cap al costat contrari. Aleshores, ràpidament, quan estàs totalment contra el vent, passar l'altre peu per la proa, i de seguida, el primer peu que havies avançat el poses enrera per l'altre costat, mentre agafes la botavara per l'altre extrem i tires la vela tan endavant com puguis per completar la volta.

Et recomano que et miris l'explicació i les fotos dels articles del Guy Cribb (http://www.guycribb.com), especialment :
http://www.guycribb.com/userfiles/documents/boomshaka.pdf
http://www.guycribb.com/userfiles/documents/The%20Twist.pdf

Ara, com ja et dic, això és la teoria, la pràctica en el meu cas és que vaig sempre a l'aigua. En condicions de poc vent, costa agafar la virada amb una mica d'arrencada per poder girar bé, i quan et canvies de costat, la vela no fa prou força per aguantar-te quan t'hi penges per sortir...

I si el vent és més fort, doncs l'aigua acostuma a estar més moguda i es fa molt difícil fer el pas sense caure.

A més, em penso que el fet que aquestes taules no duguin orsa, i en canvi portin a popa una aleta enorme, pensada per veles grans (en la meva Techno 160 la aleta és de 50 cm) doncs encara fa molt més difícil el gir de la taula, costa molt posar-la contra el vent. I per fer-la no pots inclinar el màstil tan endarrere com ho feia amb la taula d'escola, perquè la vela molt endarrere et desequilibra totalment quan canvies de banda...

Jo segueixo provant-ho, una vegada i una altra, tot i que sé que acabaré a l'aigua, i que la virada la completaré tornant a pujar i a drissar per l'altra banda... però així vaig practicant els moviments.

El que vull provar algun dia és a sortir amb una aleta més curta (en tinc una de 40 cm). Fins ara he sortit sempre amb la de 50, sabent que és excessiva per la vela amb que estic aprenent (6 m) però pensant que això m'ajuda a cenyir, ja que sense orsa i sense planejar, això també té la seva dificultat ( jo faig el que diu a http://www.guycribb.com/userfiles/documents/Look%20Depressed.pdf). Però com he dit, em penso que aquesta aleta em fa molt difícil la virada.
 
Gràcies per la informació

la veritat, es que jo ja començava a pensar el tema de l'orça.

tot i que caiguem, es qüestió de pasar-ho bé. ja apendrem.

De totes maneres, cerc que per on navego, necesito torbar una vela una mica més gran.

Gràcies
 
Hola,

permeteu que hem fiqui per aquí també! Un altre novato!

Jo porto ja uns dies practicant virada rapida i el que trobo es que es mes facil fer-ho amb vela petita (encara que no tingui tanta força) que amb vela gran. La vela gran pesa mes i es mes facil que acabi a l'aigua perque no puguis aguantar-la al canviar el cos de costat.

Per la resta crec que el que comenteu es la teoria perfecta, ara falta la practica perfecta!
 
Nois... la techno 2 de 148 litres és mooolt estable... practiqueu la virada pèrò hi ha dos conceptes a aclarir:

1.- Tireu la vela cap a la proa però poquet... no cal tirar-la molt enrera ja que si no el propi pes farà que caigui.
2.- La virada s'ha de fer sense trepitgar davant el màstil: el truc estar en un cop tireu la vela enrera, col.locar el peu de davant l'altra banda (a sotavento) i fer servir la mateixa vela de contrapés adelantant el màstil i agafant una mica de vent per l'altre costat a l'hora que canvieu l'altre peu.

Jo la vaig tenir i després vaig passar a la de 118 litres. Per planejar amb 88kg necessites 8 metres o la 5.8 però amb 18-20 nusos...
 
Jeje... El test és del 2005. Sí, era una taula bona per a principiants. Però amb perspectiva, prefereixo la Techno One Design (la clàssica de color blau).

Ara jo vaig amb C2, ja ho sabeu.
 
Bé, doncs aquesta tarda, amb vent fluix (uns 7 nusos), he provat de sortir amb l'aleta més curta (40 cm, en lloc de la de 50 cm que venia amb la meva Techno de 160 l) per practicar les virades.

I, tot i el vent tan fluix, sí que he notat de seguida que em resultava més fàcil fer girar la taula. Per tant em sembla que es confirma la meva sospita, que l'aleta excessivament grossa era el que em dificultava molt la maniobra.

A veure si ho puc provar els propers dies amb una mica més de vent (sembla que demà arriba garbinada). Si noto la mateixa millora, i donat que també he pogut cenyir relativament bé, em sembla que l'aleta de 50 cm la deixaré aparcada fins el dia en que navegui amb veles molt més grans.
 
Volver
Arriba