Quin neopre?

wind-carlos

Totalwind Hero
Mensajes
2.264
Puntos
0
Ubicación
Barcelona
Bones,

Avui, a Pals, bufaven 24 nusos i he contat 26 veles al aigua en total. M'hi he fixat, i de tots els widsurfistes, jo era el únic que no anava amb neopre ni licra ni res, nomès anava amb un banyador. Al cap de estar una horeta al aigua, he començat a tenir molt de fred, entre l'aigua, el fort vent i tot, tenia bastant de fred.

Ara me'n estic mirant alguns. Quans mm he de agafar pensant que navegare finsa mitats de Octubre a Pals i despres a Badalona o Castelldefels? Jo tenia pensat un 4/3. Apart de aquesta pregunta és: quin neopre agafarieu (marca,model, etc) i si pot ser, que no sigui molt car.

Suposo que deu sr una merda pel seu preu, pero què penseu de aquest: http://www.decathlon.es/ES/steamer-300-4-3mm-hombre-17961094/

Gracies
 
Si t'el proves i et sens mes o menys còmode, per que no?
Fixat que et vagi be de cos, si de peus o canells et va llarg es pot arreglar en un taller de submarinisme per 18€, jo ho acabo de fer amb el meu. 4/3 crec que en tindràs prou i en el windsurf no sempre cal anar amb material TOP per gaudir, i menys en la etapa en la que estem progressant.

Pensa que en sec solen estirar una mica mes que quan ja els portes una estona i s'han mullat.
 
Estic d'acord amb en Crobol, aquest que tu dius em sembla imbatible en relació qualitat preu ...
Per cert, interpreto que quan en Crobol diu "en sec solen estirar una mica mes que quan ja els portes una estona i s'han mullat" vol dir que un cop mullat el neopré s'adapta al cos i t'hi sents millor, per tant no l'has de comprar que et balli, si et va molt gran no t'escalfarà tant. Pensa que has d'estar còmode un cop mullat, no al posar-te'l.

Si tan sols navegues fins mig octubre, 4/3 es suficient, no passaràs gens de fred.

Sort i bon vent !!!
 
Yo compré hace un tiempo ese mismo neopreno y en ocasiones todavia lo uso.

Es un neopreno sencillo, poco flexible y las costuras solo van cosidas pero no selladas.

Al no ir sellado entra algo de agua por las costuras y con el tiempo estas se van abriendo en las zonas de mas tension.

Pero es un neopreno más que valido para empezar.

Si te atreves y quieres un neopreno de calidad mira en esta tienda de ebay, yo compré uno similar el año pasado y estoy contentismo, eso sí, te arriesgas con la talla, pero si te tomas las medidas que indica en la tabla no tendria que haber problema, yo acerté:
http://cgi.ebay.es/RE1207-GUL-2010-RESPONSE-5-3mm-GBS-Winter-Wetsuit-L-/220580818371?pt=UK_SportingGoods_Wetsuits_WatersportsClothing_CA&hash=item335ba42dc3
 
josepmaria dijo:
Si tan sols navegues fins mig octubre, 4/3 es suficient, no passaràs gens de fred.
Hola,

Em referia a que navego fins mig ocubre a Pals. Despres desde mig octubre fins a març per Badalona, Barcelona i Castelldefels. EM penso que amb 4/3 tindre prou, o m'equioco?

Enrike dijo:
Yo compré hace un tiempo ese mismo neopreno y en ocasiones todavia lo uso.

Es un neopreno sencillo, poco flexible y las costuras solo van cosidas pero no selladas.

Al no ir sellado entra algo de agua por las costuras y con el tiempo estas se van abriendo en las zonas de mas tension.

Pero es un neopreno más que valido para empezar.

Entra agua? Y en pleno es de enero o diciembre, que te entre agua, no es muy jodido?

Lo de internet, no me atrevo. Prefiero en mano y que me lo pueda probar.. Y sino alguno asi aunque no sea del Decathlon que sea barato y que este bien?

Gracias!
 
He estado mirando, y en windcenterdenia tienen el Neilpryde Nexus 4/3 por 160: http://windcenterdenia.com/producto.php?sec=2&id=1328 pero lo que pasa es que nose ni que talla tengo yo ni nada, asi que me arriesgo un montón. Que hariais, uno de Decathlon para pasar todo el invierno o continuo mirando?
 
Enrike dijo:
Si te atreves y quieres un neopreno de calidad mira en esta tienda de ebay, yo compré uno similar el año pasado y estoy contentismo, eso sí, te arriesgas con la talla, pero si te tomas las medidas que indica en la tabla no tendria que haber problema, yo acerté:
http://cgi.ebay.es/RE1207-GUL-2010-RESPONSE-5-3mm-GBS-Winter-Wetsuit-L-/220580818371?pt=UK_SportingGoods_Wetsuits_WatersportsClothing_CA&hash=item335ba42dc3

Si te sirve mi experiencia, yo he comprado varias cosas en Ebay sin problemas.
La tienda me parece fiable, la marca GUL no admite dudas, y los precios son muy buenos. Es cuestión de asegurarte bien con tus medidas al elegir la talla en la tabla de medidas que adjuntan, pero si tu complexion es "normal" no has de tener problemas.

Yo me he guardado la dirección de la tienda para el futuro !!!

Otra cosa, si las costuras no son selladas evidentemente el traje es más frío que si lo son, pero ten presente que en todos los trajes normales entra agua, más rápido o mas despacio, pero acaba entrando.
Por otra parte piensa que los trajes Gul están hechos en Inglaterra, y ellos entienden de aguas frias ...
 
Un neopreno es casi el material más importante que vas a comprar y si lo compras bien y lo cuidas un poco, te dura años y años (el negro no se pasa de moda). Yo creo que con 4/3 te vale, pero un 5/3 no te va a molestar y te vale mejor. Además, si sigues progresando puedes querer navegar en invierno con tramontana en Girona y entonces el 5/3 es más que necesario. Por internet compraría de todo, menos un neopreno; aunque a otros les haya salido bien, creo que te la juegas aunque siempre puedes devolverlo (es que yo soy algo y bastante delgado y quizás mis medidas requieren prueba previa siempre, he tenido sorpresas de tallas que teóricamente me iban bien y puestas no era lo que tenía que ser). Si el precio es problema, creo que en el Decathlon tienen modelos superiores a ese con buen precio que parece que valen mucho la pena: http://es.decathlon.com/mono-900-5-4-3mm-id_8113855.html)
 
Jo no puc comparar amb altres marques, però els del Decathlon em van bé.

Com algú més ha dit, en el cas d'un neoprè considero que és bàsic poder emprobar-te'l i veure si s'ajusta bé al teu cos. Al Decathlon ho pots fer, sempre i quan hagis consultat abans a la web que a la botiga on penses anar en tenen de la teva talla. A la botiga de Port Forum és on veig que acostumen a tenir més gama de models en stock.

Jo en tinc dos, un dels de gama alta que et diuen, el "mono 900 fatigless" però en el meu cas en versió 4/3 mm. Aquest té les costures segellades, i el trobo còmode i m'ajusta molt bé.

Només m'entra una miqueta d'aigua per la cremallera de l'esquena. És molt poc, passada una estona aquesta aigua s'escalfa i ja no et molesta, però el primer moment és una mica desagradable si l'aigua és molt freda. Per evitar-ho, em poso a sota un top sense mànigues de 0,5mm, http://es.decathlon.com/tops-deportes-nauticos-windsurf-top-neo-sin-mangas-05-mm-id_DUP11600_8087756.html que ajuda a abrigar una mica més el cos (com si fos un 5/3) però sobretot m'evita el primer contacte de l'aigua freda de la cremallera amb l'esquena.

També en tinc un de més prim, de 3/2 mm, de gama mitja, un steamer 500. En ser més prim, et deixa moure't amb més comoditat. Aquest el tinc pel final de la primavera, en que la temperatura de l'aigua ronda els 18 graus, però a fora ja fa caloreta i el 4/3 m'agobia molt. I també em va molt bé per navegar tranquil quan l'aigua està infestada de meduses. Amb aquestes condicions, que entri una mica més d'aigua ja no em preocupa.

Els de gama més baixa, els steamer 100 o els 300 de què parles, no els he probat com a neoprè llarg. Pero la confecció que tenen veig que és més senzilla, igual a la dels "shorty" Decathlon, i d'aquests sí que en tinc un. La part del cos és neoprè simple, amb acabat exterior tipus goma, de pitjor tacte que el neoprè folrat per les dues cares dels models superiors.

Aquests steamer més senzills estan bé pel preu, si és per sortir del pas, però la diferència de qualitat es nota. Jo trobo molt més flexible i còmode el meu steamer 500 llarg, que no el shorty, essent tots dos de 3/2. I al shorty sí que m'entra molta aigua per la zona del coll, no té la peça de sota que envolta tot el coll per evitar-ho.

Per tant, tot i que no l'he probat, sospito que un 4/3 llarg d'aquesta qualitat més baixa ha de ser molt rígid i incòmode, i deu deixar entrar massa aigua pel coll i les costures. Per navegar amb aigua freda, crec que és millor optar per un model superior.
 
Entre la vostra ajuda, la de uns amics i de botigues m'he donat conta de que he de triar entre:

Un neoprè de mala qualitat, que probablement passi fred pero no obstant això, és molt barat.

La altra és un bon neopre, de 200€, un Mystic o un ION que aqeusts no passare fred i em duraran.

Sino la altra es comprarles de segona mà.

La opció de triar o no es que jo desde Octubre a Març, navego a Barcelona-Badalona. En tot el període de temps de Octubre-Març, quans dies creieu que es podria navegar amb 4.7 o 5.6?

Perque necesito saber-ho per si navegare molt o no...

Moltes gràcies per la vostra ajuda!
 
Volver
Arriba