Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Nota: This feature may not be available in some browsers.
Vicenç dijo:Si empiezan a urbanizar a saco en contra de la voluntad del pueblo habrá que movilizarse![]()
Toni ya dice que no es para todas las embarcaciones. Si se pueden eliminar con este sistema un 50% de embarcaciones amarradas(por ejemplo) el problema de falta de amarres para las que tienen que estar en el agua se solventaria sin ampliar puertosVicenç dijo:Toni, este sistema solo sirve para lanchas, que no es poco ya que son la mayoría de las embarcaciones de recreo.
Los veleros ocupan mucho espacio y es un follón por que según la configuración habría que volver a trimar el palo después de cada grua. No es una solución viable para mí.
El GOB denuncia públicament la destrossa ambiental que ha suposat la construcció d’un nou port esportiu només per milionaris a Calvià. L’impacte paisatgístic de la infraestructura sobre la zona costanera d’El Toro parla per si mateix.
Es tracta del darrer port esportiu construït a Mallorca després de que el Govern Matas aixecàs la moratòria de ports el 2007, vigent des de 2002. Pel GOB és un clar exemple de destrucció del litoral:
·Ha destruït prop de 26.000 m2 de posidònia.
·Ocupa 110.000 m2. El Toro ocupava 60.000 m2 (total 170.00 m2).
·L’ocupació de la làmina d’aigua és un 120% superior a la del port original.
·El Toro disposava de 400 amarraments, el nou port de 88 amarraments de super-luxe per eslores de 20 fins a 60 metres.
·Ha destrossat una cala gairebé per complet
·Ha modificat la dinàmica litoral de la zona i la platja s’ha degradat.
·La qualitat de l’aigua de la zona no s’ha recuperat.
·La qualitat de pròpia activitat nàutica a la zona ha minvat.
·S’ha vulgaritzat la zona més del que ho estava, convertint-lo en un lloc sense encant.
Aquests dies, a simple vista, hem contat 27 grans iots i llanxes amarrats. De moment el 70% dels amarraments és buit.
Exemple d’una època faraònica que sols deixa Terra Cremada.
Aquests projectes no guarden relació ni escala amb el paisatge, i no haurien de tenir cabuda a Balears. Es tracta d’obres faraòniques fruit d’una època de bogeria immobiliària sense sentit. A banda de les seves conseqüències ambientals i paisatgístiques, aquestes infraestructures exclusives per milionaris van lligades a operacions especulatives que acaben en més urbanització.
El GOB demana al Govern que desestimi aquelles polítiques que suposin la degradació del litoral, l’espai més valuós i sensible que tenim. Cal tenir present d’on partim: Les Illes tenen més de 22.000 amarraments (18% dels existents a l’estat), prop de 16.000 a Mallorca. Ara, més que mai cal impulsar mesures de contenció del creixement per evitar la massificació del litoral fins a un extrem insuportable, pels habitants de Mallorca i pel propi turisme.
![]()
![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.